online slots game malaysia
Vijesti

Dnevnik TVSA/ Grad Sarajevo i Vijeće za praćenje realizacije ciljeva organizirali su sastanak sa predstavnicima općina

Grad Sarajevo I Vijeće za praćenje realizacije ciljeva održivog razvoja organizirali  su asstanak sa predstavnicima Općina Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari grad i Ilidža. Cilj je ukazati na potrebe ovih lokalnih zajednica u infrstrukturi, obrazovanju I drugim segmentima održivog razvoja. Vijeća za implementaciju ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini provodi Agendu 2030. koja ima cilj unaprihediti život u zemljama u razvoju do ove godine.

Vijeće za implementaciju ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini je zaduženo za sveukupno praćenje i izvještavanje provođenja Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja, koordinaciju pripreme godišnjih izvještaja i dobrovoljnih izvještaja prema Ujedinjenim narodima. Njihovi izvještaji ključni su kako bi se tagetirale potrebe neke sredine. U Bosni i Hercegovini su to prije svega bolja infrstruktura, obrazoavanje I zdravstveni sistem.

Agenda održivog razvoja do 2030. godine ocrtava viziju održivije budućnosti, koja je pravednija, inkluzivnija,  i ekološki prihvatljivija. Agendu čini 17 ciljeva održivog razvoja i 169 podciljeva koji daju smjernice za oblikovanje i provođenje politika na lokalnom, državnom i međunarodnom nivou.

Agenda održivog razvoja prepoznaje kulturu i kreativnost kao moćne pokretače održivog razvoja. Uloga kulture se posebno ogleda u Cilju 11 – Učiniti gradove i naselja uključivim, sigurnim, prilagodljivim i održivim, kao i u drugim ciljevima održivog razvoja koji se odnose na socijalnu uključenost, otvaranje novih radnih mjesta, rodnu ravnopravnost ili zaštitu životne sredine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia