online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Đozo za Špicu: Nadam se dogovoru oko lokaliteta za izgradnju objekta Centralne banke

Dosta ulica bi trebalo biti sanirano na području općine Centar, pored nedostatka novca, ponoviću problem sa javnim nabavkama. O čemu je često govorio načelnik Srđan Mandić. Odnosno, firme koje se javljaju na tender i stalnim žalbama prologniraju proces. S tim nismo zadovoljni, ali uvijek može bolje, kazao je za Špicu Sead Đozo, predsjedavajući općinskog vijeća Centar.

Na pitanje izgradnje Centralne banke na lokalitetu Hastahana, Đozo je istakao da je nužno podsjetiti se na nekoliko bitnih činjenica.

– Regulacionim planom Marijin Dvor iz 1999 predvidjena je izgradnja objekat Muzej opsade Sarajeva od 7 hiljada metara kvadratnih. 2007 je potvrđeno to da se na prostoru izgradi taj objekat, kao dio poslovno stambene zone. Tek 2019. godine usvojene su Izmjene i dopune regulacionog plana, lokalitet Hastahana, gdje smo građanima vratili 9 hiljada kvadratnih parkovske površine. S tim da je nekih 2000 kvadratnih metara bilo predvidjeno za izgradnju Centralne banke, naglasio je Đozo.

Centralna banka je državna institucija, Dodik ovih dana najavljuje secesiju, zamislite da nam je Centralna banka u Banjoj Luci. Realista sam, šta bi se desilo ?

Dodao je kako su ovih dana planirani susreti sa guvernerom Centralne banke o novom eventualno zamjenskom lokalitetu.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia