online slots game malaysia
Sarajevo

Dječija nedjelja u KS ove godine u znaku podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti

Obilježavanje Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo ove godine održava se pod sloganom “Sretan možeš biti svijete, samo ako je zdravo i sretno dijete”.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, vodeći se željom i namjerom da se pomogne djeci kojima je pomoć najpotrebnija, djeci koja u ovom trenutku vode bitku za zdravlje i život i njihovim roditeljima, donijelo je odluku da sredstva koja ove godine ima na raspolaganju za obilježavanje Dječije nedjelje utroši namjenski za pomoć ovoj djeci.

Prema riječima ministrice Ende Pavić Pečenković, aktivnosti resornog ministarstva na obilježavanju Dječije nedjelje su već tradicionalni i dešavaju se svake godine u prvoj sedmici mjeseca oktobra.

Ova novčana podrška predstavlja naš način da pokažemo djeci i njihovim roditeljima da smo zajedno sa njima i da smo im podrška u borbi koju vode za zdravlje svoje dječice. Također, u okviru obilježavanja ovogodišnje Dječije nedjelje biće dodijeljena i donacija Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka, a koje je prepoznato u bosanskohercegovačkom društvu, kao udruženje koje realizira brojne aktivnosti koje su usmjerene na pomoć bolesnoj djeci i njihovim roditeljima. Uvjerena sam da sredstva odlaze u prave ruke i da će biti iskorištena na pravi način, a da će borba za zdravlje bolesne djece biti uspješna”, rekla je ministrica Pavić Pečenković.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia