online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Djeca Sarajeva postaju ekološki šampioni: Potpisan ugovor o primopredaji kompostera

Ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović prisustvovala je svečanom potpisivanju ugovora o primopredaji kompostera u prostorijama Srednje mašinsko-tehničke škole Sarajevo.
Ugovor su potpisali v.d. direktor KJKP “RAD” Nijaz Salamović i direktor Srednje mašinsko-tehničke škole Faruk Čupović.
Cilj ove inicijative je poticanje promjene navika, usvajanje novih znanja i vještina, te podizanje svijesti o ključnom značaju očuvanja okoliša.
Projekt pod nazivom “Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo”, provodi se u saradnji s NVO “People In Need BiH”, Dekonta BiH i preduzećem “RAD”, uz finansiranje Vlade Republike Češke. Usmjeren je na nabavku infrastrukture i na smanjenje ukupne količine otpada, te iskorištavanju reciklažnih materijala i biološkog otpada, čiji udio u ukupnom otpadu može dostići do 60%.
“Podizanje ekološke svijesti kod učenika veoma je značajna karika u njihovom razvoju. Trenutne inicijative poput organizacije radionica, educiranje učenika i učenica, recikliranje, te podizanje svijesnosti predstavljaju tek početak našeg puta ka stvaranju održive i dobre domovine za buduće generacije. Ovaj holistički pristup ima za cilj unaprijediti sistem upravljanja otpadom i promicati održivost u Kantonu Sarajevo”, istakla je resorna ministrica Hota-Muminović.

5 2 votes
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia