Biznis

Delić: Želimo da Kanton Sarajevo postane najatraktivnije i najstabilnije poslovno središte regije

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić obratio se danas na otvaranju Sarajevo Business Foruma (SBF), pri čemu je naveo da je vizija Vlade KS da Sarajevo u narednim godinama postane najpoželjnija i najsigurnija investiciona destinacija Balkana, ali i kompletne regije Jugoistočne Evrope, prije svega u oblasti proizvodnje i turizma, a potom i ostalih grana privrede.

–  Svi smo tu jer znamo da su Sarajevo i Bosna i Hercegovina meeting point – tačka susreta onog najboljeg i od Istoka i Zapada, ključna tačka Balkana i privlačna destinacija za investicije za mnoge grane privrede koje su danas pokretači svjetske ekonomije. Tu, prije svega, mislim na poljoprivredu, prehrambenu, filmsku, prerađivačku, namjensku i IT industriju, turizam, ali naravno i sve druge grane privrede – kazao je Delić.

Ukazao je da Sarajevo ima sve neophodne predispozicije, od odličnog strateškog i geografskog položaja, prirodnih bogatstava, duge tradicije u prerađivačkoj, prehrambenoj i namjenskoj industriji, talentiranu, educiranu i motiviranu radnu snagu… 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.