online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Delić: Revitalizacija aktuelnih prilika u turizmu bez USAID-a bila bi otežana

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić i direktor USAID-ovog projekta za turizam Ibrahim Osta na sastanku su istakli da je za smanjenje posljedica, koje je izvala pandemija u oblasti turizma, važna konkretizacija aktivnosti i pokretanje projekata. 

Delić je zahvalio USAID-ovim predstavnicima na iskazanom interesovanju i planiranim ulaganjima u turističke projekte, te naglasio kako bi u ovom trenutku bez njihove podrške bila još više otežana revitalizacija aktuelnih prilika u turizmu, kao i da je vrijeme za djelovanje Sjedinjenih Američkih Država.

Razgovarano je o sinhronizaciji plana rehabilitacije turističkog sektora, revizijama turističkih projekata i oživljavanju onih koji su se pokazali uspješnim, kao i o kompletiranju i plasiranju turističkih proizvoda, te uspostavljanju strateškog plana za razvijanje turizma.

– Kanton Sarajevo obuhvata 40 posto od ukupnog broja turističkih noćenja i dolazaka u cijeloj BiH i stoga je izuzetno bitno ulaganje u podizanje kapaciteta turističkih organizacija, firmi, agencija i uslužnih djelatnosti općenito. Aktuelne statistike jesu poražavajuće, ali nemamo vremena za osvrtanja unazad, samo trebamo raditi na bazi stanja kako jeste, prihvatiti stanje kako jeste i uložiti maksimalan trud na progres – istakao je ministar Delić.

USAID radi sa Turističkom zajednicom KS na razvoju i implementaciji plana za kampanju i promocije turističke ponude.

– Projekti poput Sarajevo film festivala i Visit Sarajevo projekta Turističke zajednice moraju imati institucionalnu podršku koja će im omogućavati dugoročan rad i napredovanje, a svakako nadam se da će u skorijoj budućnosti biti još sličnih projekata manjeg ili većeg omjera koji će unijeti novitete u turističku ponudu KS i samim time olakšati promociju svih ljepota kojima raspolažemo – rekao je Delić. 

Dodao je kako je malo gradova koji imaju kapacitet i resurse kakve ima Sarajevo, te da je ključno osmisliti projekte i raditi na onima koji maksimalno koriste sve prednosti geografije, tradicije i historije Kantona Sarajevo, sapoćeno je iz Kantona Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia