online slots game malaysia
Biznis

Delić: Ministarstvo opredijeljeno da Bjelašnicu učini jednim od najboljih skijališta u regiji

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je danas na Bjelašnici s direktorom KJP „ZOI ’84“ Jasminom Mehićem i direktoricom Zavoda za izgradnju KS Belmom Barlov Sporazum o izmještanju četverosjedne žičare na novu lokaciju, što će konačno ovaj četverosjed učiniti funkcionalnim i spremnim za korištenje u ovogodišnjoj sezoni.

Riječ je o projektu koji je Ministarstvu privrede predložila uprava „ZOI ’84“, nakon niza analiza i na osnovu elaborata kojim je utvrđeno da četvresjed na trenutnoj lokaciji, osim što nije funkcionalan već više od pet sezona, stvara i ogromne troškove za njegovo održavanje.

– Četverosjedna žičara je projekt u koji su uloženi milioni, ali zbog niza grešaka koje su napravljene prilikom izrade projekta i izbora lokacije, ona je bila nefunkcionalna od 2017. godine. Uložena su skoro četiri miliona u nju, a dodatno je stvarala materijalne i ljudske troškove, jer je održavanje na vremenskim uvjetima kakvi su na vrhu Bjelašnice bilo dodatna otežavajuća okolnost – kazao je danas ministar Delić i dodao da je Ministarstvo opredijeljeno da Bjelašnicu učini jednim od najboljih skijališta u regiji.

Po njegovim riječima, Bjelašnica ima sav potrebni potencijal da bude najbolje skijalište u regiji.

– Od početka mandata ulažemo sredstva u realizaciju projekata „ZOI ’84“, kako bismo joj vratili stari sjaj i unaprijedili ponudu i uslugu skijašima, turistima i građanima Kantona Sarajevo. Izmještanje četverosjedne žičare je projekt koji će koštati 3,6 miliona KM i to jedini je način da bude funkcionalna, jer su analize pokazale da na trenutnoj lokaciji neće nikad funkcionisati – istaknuo je ministar.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia