online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Delegacija KS sutra putuje u Dubai na Expo, gradonačelnica Sarajeva otkazala učešće kao i ministar Šteta

Nacionalni dan Bosne i Hercegovine na Expo Dubai 2020 obilježava se u subotu, 18. decembra 2021. godine, a ceremonija podrazumijeva podizanje zastave BiH, obraćanje zvaničnih predstavnika delegacije i svečani kulturno – umjetnički program u paviljonu Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, u Dubaiju će boraviti i delegacija Bosne i Hercegovine koju predvodi predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, dok su članovi delegacije predsjednik Organizacionog odbora EXPO 2020 BiH, ministar privrede KS Adnan Delić, ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Aleksandra Nikolić, ministrica turizma FBiH Edita Đapo, kao predstavnik akademske zajednice, prof.dr. Vjekoslav Domljan, te Emir Granov, u funkciji predstavnika državnog investicijskog fonda Dubaija i poslovne zajednice. Kako ističu iz Ministarstva privrede, gradonačelnica grada Sarajeva Benjamina Karić i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, koji su također planirani kao članovi delegacije Bosne i Hercegovine, putovanje su otkazali jučer, kasno poslijepodne.

„Naša delegacija, koja će prisustvovati obilježavanju Nacionalnog dana naše domovine na izložbi EXPO 2020 Dubai, dio je zvaničnog protokola i shodno protokolu čine je predstavnici političke, naučne i poslovne zajednice. Mi smo pozvali predstavnike svih nivoa vlasti da prisustvuju našoj svečanoj ceremoniji, a oni koji nisu u delegaciji, opravdali su svoj izostanak ranije preuzetim obavezama“, kazao je predsjednik Organizacionog odbora EXPO 2020 BiH, ministar Adnan Delić.

“Važno je istaknuti da su se predstavnici poslovne zajednice, koji će učestvovati na CBB, odazvali na poziv koji im je uputio predsjednik Organizacionog odbora, ministar Delić u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Udruženjima poslodavaca BiH, entiteta FBiH i RS-a, te Distrikta Brčko i Udruženja stranih investitora .

Predstavnici poslovne zajednice koji će prisustvovati Biznis brifingu Bosne i Hercegovine sami pokrivaju svoje troškove učešća, putovanja i boravka na izložbi Expo 2020 u Dubaiju.

Delegaciju Bosne i Hercegovine prati i press tim kojeg čine predstavnici bosanskohercegovačkih medija koji, na osnovu međunarodnog monitoringa medija, ispunjavaju uvjete organizatora, između ostalog, podrazumijevaju i nacionalnu pokrivenost potrebnu za praćenje Nacionalnog dana i Country Business Briefinga koji će se održati dan poslije svečanosti obilježavanja Nacionalnog dana BIH.

Iz Ministarstva privrede KS podsjećaju da prijenos ceremonije obilježavanja Nacionalnog dana Bosne i Hercegovine mogu raditi svi bh. mediji koji su akreditovani za praćenje Expo Dubai 2020 u Tawassul sistemu, te da video snimke i fotografije mogu preuzeti putem Media Asset Management Sistema: MAM | Expo 2020 Dubai.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia