online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dekan PMF-a za TVSA: Potrebna je kombinacija ulaganja u ljude, njihove plaće i tehničku opremu

Prvi gost Sarajevskog jutra bio je dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, prof. dr. Nusret Drešković.

Govorili smo o temi manjeg broja upisanih studenata na pojedine odsjeke, kao što su nastavnički, o čemu je dekan Drešković nešto više kazao:
“Primjetili smo da u posljednjoj deceniji postoji tendencija opadanja upisanih studenata i postoji nekoliko razloga za to, polazeći od demografski do finansijskih. Tržište rada nije široko, broj učenika u osnovnim i srednjim školama opada i radna mjesta su ograničena.”

Kako bi se ovaj trend popravio dekan je istakao sljedeće: “Prave mjere moraju biti vezane za ekonomski status nastavnog osoblja, jer vi ako ne ulažete u ljude, džaba je ulagati u kompjutere, informatičke učionice i kabinete. Naravno da to treba, ali ako se ne ulaže u ljude i njihove plaće, ostat će samo zastarjela oprema. Potrebna je kombinacija ulaganja u plaće i tehničke podrške.

Dekan je u Sarajevskom jutru pozvao sve nadležne institucije da ne rade ništa u oblasti obrazovanja prirodno-matematičkih nauka bez vijeća PMF-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia