online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dati prioritet svim predmetima koji se tiču Prve transverzale

Pod operativnim vodstvom premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića danas je održan koordinacioni sastanak predstavnika nadležnih institucija Kantona, Grada i općina vezano za gradnju Prve transverzale. 

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministri saobraćaja i prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša Adi Kalem i Faruk Kapidžić su poručili kako nisu zadovoljni rješavanjem imovinsko – pravnih odnosa, te da se moraju puno hrabrije koristiti svi zakonski mehanizmi koje ova koordinacija preporučuje. 

Prvenstveno jer je Prva transverzala saobraćajnica koja je proglašena javnim interesom na nivou Kantona i općina, zbog čega i Općina Centar mora brže i odlučnije reagovati. 

Ministar Kalem je informisao prisutne kako je zatvoren javni poziv za izbor izvođača radova na dionici od Mašinske škole do ulice Braće Begića, kao i da će nakon evaluacije, koja traje sedam dana, izvođač biti poznat. 

Po riječima ministra, rok za žalbu je 15 dana, što je preduslov da se krene s radovima na ovoj dionici, uključujući i kružni tok kod Američke ambasade. 

Za naredni sastanak Operativnog tima Općina Centar će precizirati sve dionice za koje može odmah izdati građevinsku dozvolu, te dati prioritet svim predmetima koji se tiču Prve transverzale, kako bi se s radovima krenulo u roku, koja je ova koordinacija prethodno utvrdila i kako bi radovi počeli sredinom narednog mjeseca, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia