online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Dani otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti od 6. do 8. marta

Akademija likovnih umjetnosti (ALU) Univerziteta u Sarajevu (UNSA) organizira Dane otvorenih vrata koji će biti održani od 6. do 8. marta ove godine.

-U periodu kada je potrebno donijeti odluku o upisu na odgovarajući fakultet, akademiju cilj nam je informirati srednjoškolce, roditelje i nastavnike o potencijalima i kvalitetima studijskih programa koje nudi Akademija, kao i o prostornim kapacitetima kojima raspolažemo – navode iz Akademije likovnih umjetnosti.

Dani otvorenih vrata se organiziraju u svrhu prezentiranja života i rada na Akademiji, koji su utemeljeni na likovnosti i kreativnosti. U nastojanju da se zadovolje evropski kriteriji umjetničke naobrazbe Akademija likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu teži ka stalnom inoviranju i obogaćivanju nastavnih planova i programa u duhu savremenog društvenog razvoja i razvoja umjetnosti, te trendova u visokom obrazovanju.

Nastava se odvija na studijskim programima: Nastavnički odsjek, Slikarstvo, Kiparstvo, Grafika, Grafički dizajn, Produkt dizajn i Interdisciplinarni studij Konzervacija i restauracija (ALU i PMF).

U okviru ove manifestacije u srijedu će biti otvorena izložba Master radova (studijska 2023/2024. god.) u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti UNSA, a nakon toga će biti predstavljen život i rad na ALU UNSA, te obilazak svih odsjeka i katedri.

Aktivnost Budi student i studentica ALU planirana je za 7. i 8. mart kada srednjoškolci imaju mogućnost da se uključe u nastavne procese odsjeka i katedri, te dobiju sve potrebne informacije, saopćeno je iz Akademije likovnih umjetnosti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia