online slots game malaysia
KulturaVijesti

Danas u 15 sati počinje online prodaja ulaznica za 27. Sarajevo Film Festival

Online prodaja ulaznica za sve filmove u programu 27. Sarajevo Film Festivala (SFF) počinje danas od 15 sati. Ulaznice je moguće kupiti putem zvanične web stranice: www.sff.ba, saopćeno je iz direkcije SFF-a.

Prodaja ulaznica na Glavnom Box Officeu Festivala – Bosanski kulturni centar (Branilaca Sarajeva 24) počinje 6. augusta u 10 sati.

– 27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu s mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama koje je za održavanje festivala izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo – navadeno je  u saopćenju.

Mjere podrazumijevaju da su svi posjetioci festivala evidentirani kao vakcinisani protiv COVID-a, preboljeli ili testirani. Mjere uključuju obaveznu dezinfekciju ruku i obuće, fizički razmak i nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska sa zatvorenih festivalskih lokacija. Preporučuje se nošenje maske i za vrijeme projekcije. Zbog smanjenih kapaciteta kina, treba sjediti na obilježenim sjedištima. Kako bi gledaocima bio olakšan i ubrzan pristup festivalskim lokacijama, Festival će izdavati COVID-sigurne akreditacije.

Kako do COVID-sigurne akreditacije na 27. Sarajevo Film Festivalu?

1.  On-line

Popunite e-formu na www.sff.ba, uploadujte jedan od tri moguća dokaza* (vidjeti objašnjenje na kraju teksta). Nakon provjere validnosti dokumenata, tim SFF-a vam šalje COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte.
Ukoliko već imate Eventival nalog, e-formu popunite na sljedećem linku: VIDEO

2. Na lokaciji

U glavnom Box Office-u (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) dajte svoje podatke i predočite jedan od tri moguća dokaza*. Nakon provjere validnosti dokumenata, tim vam šalje COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte ili se akreditacija printa na licu mjesta.

COVID-sigurna akreditacija nije potrebna za kupovinu ulaznica za 27. Sarajevo Film Festival, ali jeste za ulazak u sva kina u kojima se Festival održava.

Na ulazu u kino prvo treba pokazati isprintanu ili digitalnu validnu COVID-sigurnu akreditaciju, a nakon toga kino ulaznicu. 

 Moguće je ući na projekcije i bez COVID-sigurne akreditacije tako što na ulazu u kino, uz ulaznice treba pokazati dokument kojim se potvrđuju obavljena vakcinacija ili prebolovani COVID ili negativan test uz lični dokument posjetioca.

Da bi Sarajevo Film Festival olakšao dobivanje COVID-sigurne akreditacije za svoje posjetioce, partnerske laboratorije Eurofarm i Alea Genetički Centar će imati svoje punktove na lokaciji Festivalskog Centra u BKC-u u kojima će se uz festivalske ulaznice, posjetioci moći testirati po sniženim cijenama od 15 KM za antigenski test.

Primljene obje doze vakcine te da je prošlo najmanje 14 dana nakon druge doze vakcine, odnosno 14 dana od vakcine (Johnson & Johnson’s Janssen COVID-19 Vakcina), koja se prima u jednoj dozi ili da ima potvrdu da je prebolovao COVID-19 ne stariju od 6 mjeseci od obolijevanja ili negativan test (PCR ili antigenski) ne stariji od 48 sati.

Iz navedenog se izuzimaju djeca do šest godina.

27. Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta 2021.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia