online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Danas stanove dobilo još 25 pripadnika boračke populacije

Još 25 pripadnika boračke populacije dobilo je stanove, saopćilo je Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, prenosi Služba za protokol i press KS.

Resorni ministar Omer Osmanović potpisao je predugovore danas i svečano dodijelio stanove, čime su dobitnici postali i službeno korisnici tih stanova.

Današnjom dodjelom, privodi se kraju ovogodišnja realizacija velikog kapitalnog strateškog projekta Ministarstva za boračka pitanja – obezbjeđenje trajnog stambenog smještaja svima koji po zakonima o boračkoj zaštiti imaju pravo na to.

– Mi smo sebi dali zadatak da do kraja ovog mandata pokušamo ukinuti tzv. listu čekanja za dodjelu stana, na kojoj smo zatekli imena 198 lica. Kao što smo i obećali, s današnjom dodjelom, stanove smo obezbijedili za 67 pripadnika boračke populacije. Do kraja godine ćemo dodijeliti još 17 stanova; okončan je javni poziv i čekamo završetak preostalih procedura. Znači, 84 korisnika će na ovaj način dobiti stanove ove godine – riječi su ministra Osmanovića.

Ta aktivnost je ustvari i ispravljanje nepravde jer neki pripadnici boračke populacije čekaju na njihove stanove od 2008. ili 2009. godine, dodao je ministar.

Danas su predugovore preuzeli 14 ratnih vojnih invalida, deset supruga šehida-poginulih boraca, kao i jedna majka šehida-poginulog borca.

Među novim vlasnicima je i Senada Tvrtković koja ističe koliko njoj i njenoj djeci znači stan.

– Čekala sam dugo i konačno dočekala da uđem u svoj stan. Poseban je to osjećaj, konačno imati svoj dom poslije dugogodišnjih privremenih smještaja – rekla je.

Elvedin Efendić ističe da mu danas, nakon 12 godina čekanja, dobijeni stan znači sve što mu još treba.

Vrijednost danas potpisanih ugovora je 2,5 miliona KM, a stanovi su na lokalitetu Rosulje, u općini Vogošća.

Ukupna vrijednost stanova dodijeljenih u ovoj godini je oko 7,2 miliona KM. Novac je obezbijeđen kreditnim zaduženjem.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia