online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Cikotić-Koç: Turska i BiH nastavit će jačati saradnju u svim oblastima

Republika Turska i Bosna i Hercegovina nastavit će jačati saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, naglašeno je na današnjem sastanku ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića i ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koça.

Zaključeno je da u oblasti sigurnosti postoje brojni zajednički izazovi, kao što je borba protiv terorizma, organiziranog kriminala i ilegalnih migracija te da u tom segmentu postoji stalna potreba za daljim unaprijeđenjem odnosa i koordiniranog odgovora na te sigurnosne prijetnje.

Izražena je spremnost Turske za nastavak podrške sigurnosnom sektoru u BiH kroz organiziranje specijalističkih obuka i treninga za pripadnike policijskih i drugih agencija u BiH.

Tokom sastanka ambasador Koç je ponovio opredjeljenost Turske za nastavak saradnje i u drugim oblastima, kao što je ekonomska i kulturna saradnja, te naglasio da postoji kontinuirana podrška BiH na evroatlantskom putu, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia