online slots game malaysia
SarajevoVijesti

CIK BiH zbog nedostajuće dokumentacije naredio otvaranje vreća nakon izbora u Starom Gradu

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine donijela je Odluku o potvrđivanju i objavi broja upisanih birača u Centralni birački spisak za prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, sa stanjem na dan 29.10.2023. godine u 24 sata prema kojoj je u Centralni birački spisak upisano ukupno 36.197 birača.

Donesena je Naredba kojom se nalaže Glavnom centru za brojanje da u cilju pronalaska nedostajuće dokumentacije otvori sive vreće sa biračkim materijalom, te da izuzme nedostajuću dokumentaciju ukoliko je pronađe za redovna biračka mjesta u dvije osnovne izborne jedinice Stari Grad Sarajevo: 137A004 i 137A042.

Uvid u vreće sa navedenih biračkih mjesta izvršit će se 2. novembra u 12 sati u Glavnom centru za brojanje, u ulici Danijela Ozme 7, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK BiH.

Naredba Centralne izborne komisije BiH je uslijedila nakon što je Općinska izborna komisija Stari Grad Sarajevo 30. oktobra obavijestila CIK BiH da je birački odbor na biračkom mjestu 137A004 koverte s originalnim obrascima za CIK BiH upakovao u sivu vreću i da je birački odbor na biračkom mjestu 137A042 malu providnu plastičnu vreću s dokumentacijom za Centralnu izbornu komisiju BiH upakovao također u sivu vreću.

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, održani su 29. oktobra 2023. godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia