online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

CIK BiH: Rekordan broj političkih subjekata na Općim izborima u oktobru 2022. godine

Dosad je ovjereno 145 političkih subjekata za Opće izbore u Bosni i Hercegovini zakazane za 2. oktobar 2022. godine, a na glasačkom listiću će se naći 137, rečeno je na konferenciji za medije Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine održane u Sarajevu.

Predsjednik CIK BiH Suad Arnautović u uvodnom obraćanju kazao je kako je CIK BiH okončala proces ovjere političkih subjekata.

”Ovjereno je 145 političkih subjekata, od toga 90 političkih stranaka, 17 nezavisnih kandidata i 38 koalicija za učešće na općim izborima ove godine. Međutim, na glasačkom listiću će se naći ukupno 137 političkih subjekata, jer ime političke stranke koja samo u okviru koalicije učestvuje na izborima, neće se naći na glasačkom listiću“, rekao je Arnautović.

Dodao je kako je ovo preliminarni podatak jer ne znaju hoće li svi politički subjekti imati i ovjerene kandidatske liste.

Poređenja radi, na općim izborima 2018. godine učestvovalo je ukupno 128 političkih subjekata, od toga 58 političkih stranaka, 36 koalicija i 34 neovisna kandidata.

Redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću CIK BiH utvrdit će žrijebom do 21. jula 2022. godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia