online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Centri za zdravo starenje pomažu svojim članovima

Predstavnici tri centra za zdravo starenje Općine Centar pokrenuli su veliku zajedničku akciju pomoći svojim članovima zbog vanrednog stanja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Sanela Feratović, predsjednica Udruženja “Zdravo živi/sretno stari”, koje upravlja centrima za zdravo starenje u Muhameda Kantardžića 3, te u Nahorevskoj ulici 103, kazala je da je kroz ovu mrežu centara za zdravo starenje Općine angažovano šest volontera koji pomažu svojim članovima, saopćeno je iz Općine Centar.

– Kako je novim vanrednim mjerama, zbog pandemije koronavirusa, našim članovima onemogućeno slobodno kretanje, uspostavili smo sistem pomoći koji funkcioniše na način da jedan dan zovemo naše članove, kojih ima 987 iz ova tri centra i oni naprave spiskove šta im je potrebno nabaviti od hrane, lijekova i higijenskih potrepština. Na osnovu tih spiskova se drugi dan podijelimo u tri grupe i odlazimo u nabavku namirnica i lijekova koje dostavimo našim članovima na adresu – kazala je Feratović i dodala da je u posljednjih deset dana uručena pomoć za 240 članova.

1 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia