online slots game malaysia
Vijesti

Čengić o prošloj sjednici Skupštine: Poslana je loša poruka prema građanima

Irfan Čengić, delegat u Domu naroda Parlamenta FBIH i zastupnik SDP-a u Skupštini KS bio je gost posljednjeg ovosedmičnog izdanja emisije Špica.

Na prošloj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo nije usvojen program rada, ima li većine u Skupštini Kantona Sarajevo pitali smo Čengića.

-To je jedna loša poruka prema građanima, iako ja razumijem kolege iz SBiH-a koje nisu željeli da glasaju za akt kojem je istekao rok do kojeg se trebao usvojiti. Program rada se usvaja prije početka kalendarske godine, mi smo već sada u šestom mjesecu i on još uvijek nije usvojen i nismo mogli uvažiti argumente da trebamo čekati Vladu jer Vlada usvaja svoj program nakon Skupštine Kantona Sarajevo, u roku od deset dana i logično je da Skupština zadaje zadatke Vladi a ne Vlada Skupštini, jer je Skupština iznad Vlade, Skupština je izabrala Vladu, Skupština donosi zakone. Ja se nadam da će u narednom periodu, junu mjesecu, ponoviti taj program rada i da će on biti izmijenjen, na uvažene kritike i da ćemo imati 18 ruku podrške za program rada kako bi Vlada KS mogla donijeti svoj program rada i kako bi mogli nastaviti efikasnije raditi. Nije to nikakva prevelika katastrofa to je samo ružna poruka- odgovorio je Čengić.

Kakva je sada situacija u Skupštini Kantona Sarajevo?

Ja smatram da bi ta koalcija trebala opstati jer je teško raditi sa 18 zastupnika, to smo vidjeli u prošlom sazivu kada je često zbog nedolaska kolega na sjednice padao kvorum Skupštine KS i to su uvijek iste kolege falile. Mislim da nije pametno izbacivati bilo koga.

O drugim detaljima iz Skupštine Kantona Sarajevo o kojima smo govorili sa Irfanom Čengićem pogledajte na linku, a cjelokupan razgovor sa njim na našem YT kanalu u emisiji Špica 02.06.2023. koja će uskoro biti dostupna.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia