online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Čampara za TVSA: Građani bi trebali imati veći uticaj u izboru policijskog komesara

Kako su se mijenjale parlamentarne većine mijenjali su se policijski komesari. To nije dobro. Na taj način vršimo politički uticaj na rad komesara, rekao je Aljoša Čampara, zastupnik SDA u Skupštini KS u Sarajevskom jutru.

Inicijativa o reformi policijskih struktura, javne sigurnosti s ciljem depolitizacije, i profesionalizacije policije jučer je jednoglasno prihvaćena u Skupštini Kantona Sarajevo.

-Ova inicijativa o reformi javne sigurnosti, prvo je pokrenuta u Sarajevu. Mišljenja sam da treba ići dalje u svih deset kantona, čime bi obuhvatila Federaciju, istakao je Čampara i dodao kako je dobro što je usvojena jednoglasno.

-Slijedi rad eskpertskih komisija na izradi zakona. Biće interesantno vidjeti, kako ćemo birati policijskog komesara. Mislim da bi jako dobro bilo da prevlada princip da građani imaju veće pravo prilikom izbora komesara.

Decentralizirani sistem BiH otežava rad policijskih struktura, nemamo hijerarhijsku subordinaciju, kao što je praksa u većini zemalja. Nemamo tu jednu kontrolnu tačku, jer policija treba da funkcioniše kao i vojska, naglasio je.

Kompletan razgovor pogledajte ovdje

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia