online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Brčko: Obavljena dženaza i ukop žrtava stradalih u požaru

U Brčkom je danas klanjana dženaza i obavljen ukop sedam osoba stradalih u požaru koji se dogodio 23. oktobra u brčanskom naselju Suljagića Sokak.

Dženaze-namaz stradalima klanjali su muftija tuzlanski Vahid-efendija Fazlović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-efendija Gobeljić i imam džemata Ivici-Meraje Mevludin-efendija Smajlović.

Mustafa-efendija Gobeljić je u svome obraćanju prisutnima kazao da je nakon ratnih stradanja današnji dan vjerovatno najtužniji dan u Brčkom.

– Danas se opraštamo od sedam članova jedne porodice, tri dobna uzrasta – djed i nena, njihova djeca i njihova unučad. Ova činjenica dodatno ukazuje na veličinu tragedije koja je zadesila ovu porodicu i ražalostila sve nas – kazao je Gobeljić.

Muftija tuzlanski Vahid-efendija Fazlović je iskazao taziju – saučešće članovima porodice u svoje ime i uime reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-efendije Kavazovića.

– Ovo je dan u kojem možemo mnogo učiti uz duboko razmišljanje da moramo biti mnogo bliži jedni drugima, i u porodicama i u našim komšilucima kako bismo se u svakom stanju, i kad je radost, a posebno kada je žalost, našli jedni uz druge. Pozivam vas na humana djela, neka to bude poruka ovih merhuma. Naše ljudske vrline se potvrđuju lijepom riječju i dobrim djelom. Ja se nadam da ćemo, ako Bog da, biti zdušno uz porodicu ovih merhuma, to je naša dužnost – izjavio je Fazlović.

U Brčko Distriktu BiH i Federaciji BiH danas je dan žalosti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia