online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Brčić, Kafedžić i Larson razgovarali o aktivnostima u borbi protiv korupcije

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić održala je prvi zvanični radni sastanak sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Erduanom Kafedžićem i savjetnikom za borbu protiv korupcije u tom uredu Erikom Larsonom, koje je informirala o svim planiranim aktivnostima gdje očekuje saradnju i podršku Ureda, a među kojima je i donošenje zakona o nepotizmu u okviru kojeg bi Ured svakako imao posebnu ulogu.

Savjetnik Larson i šef Ureda Kafedžić su iskazali očekivanja za nastavak dobre saradnje, koja je započeta još u prvom dijelu mandata ministrice Brčić.

Naglasili su kako očekuju podršku resornog ministarstva, Vlade KS i nove skupštinske većine u dijelu donošenja propisa koji će dodatno osnažiti i kapacitirati Ured, te učiniti ga još neovisnijim od bilo koje politike.

Također su prezentovali i sve aktivnosti na kojima je Ured radio proteklih godinu.

Razgovarano je i mogućnostima dopune postojećih registara sa dodatnim podacima u cilju osnaživanja sistema proaktivne transparentnosti, kao i o uvođenju novih registara, prvenstveno registra dodjele poticaja i grant sredstava, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia