online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Bošnjak: Zaposlenicima komunalne privrede ponuđeno povećanje plata za 50 maraka što je maksimum za očuvanje likvidnosti tih preduzeća

Povodom najave protesta Samostalnog sindikata radnika komunalne privrede u FBiH, Kantonalni odbor Sarajevo, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostprnog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojan Bošnjak izjavio je da Vlada KS i resorno ministarstvo kontinuirano čine sve da unaprijede uslove rada u komunalnoj privredi.
Ministar je istakao da u potpunosti razumije zahtjeve radnika u komunalnoj privredi Kantona Sarajevo, dodavši da je u ovoj godini izdvojeno preko 40 miliona KM za komunalnu provredu, što se može smatrati rekordnim izdvajanjem do sada.
Dosadašnja povećanja plata radnicima u komunalnim preduzećima su za 2022. godinu iznosila 80 KM, dok je povećanje za 2023. godinu iznosilo dodatnih 100 KM uz obavezna poreska izdvajanja. Moj lični stav je da se radnicima u komunalnoj privredi u Kantonu Sarajevo trebaju povećati plate, ne za 100 KM nego za 200 KM, samo u toj situaciji bi bile upitne isplate plata za mjesec novembar i decembar ove godine. Likvidnost komunalnih preduzeća ne smiju doći u pitanje. Poskupljenja i uslovi života su sve veći i s te strane su zahtjevi za povećanje plata u komunalnim preduzećima zaista opravdani”, rekao je ministar Bošnjak i dodao da su u okviru pregovora od tri tadašnja zahtjeva našli rješenja za dva. “Za zahtjev koji se odnosi na povećanje od 100 KM za plate radnika, u ime Vlade Kantona Sarajevo smo ponudili povećanje od 50 KM, jer je to maksimum koji naša komunalna preduzeća mogu finansijski podnijeti”, rekao je ministar Bošnjak.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia