online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Bošnjak: Vlada KS nastavlja podršku KJKP “Pokop” za otkup zemljišta

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak danas je posjetio kompleks groblja Vlakovo s ciljem uvida u stanje ovog kompleksa ali i realizacije aktuelnih i budućih projekata koje realizira ovo preduzeće, uz podršku Vlade Kantona Sarajevo.

Tom prilikom ministar Bošnjak je s v.d. direktorom KJKP “Pokop” Nedžadom Holjanom potpisao Sporazum za realizaciju otkupa zemljišta u cilju proširenja gradskog groblja “Vlakovo”, što predstavlja realizaciju Programa otkupa zemljišta za period 2021 – 2025. godine, čime je predviđen otkup 24.000 m2 zemljišta za oko 2.700 grobnih mjesta.

Vrijednost potpisanog Sporazuma je 700.000 KM, što je prva faza u realizaciji projekta, poslije čega slijede ostale pravne procedure kao što su pribavljanje potrebnih saglasnosti, a nakon čega će uslijediti izgradnja grobnih mjesta.

“Moramo misliti o našim sugrađanima, o porodicama i o njihovom dostojanstvu kada više nisu s nama. Ova sredstva nisu dostatna za neki dugoročan period i mi ćemo zajedno s KJKP ‘Pokop’ tražiti najbolje načine kako bismo ovu oblast doveli na što bolji nivo. Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo će nastaviti pomagati ovo i svako drugo komunalno preduzeće iz svoje nadležnosti. Zajedno s Vladom Kantona Sarajevo nastavljamo dalje raditi na tome da osiguramo dodatna i neophodna sredstva kako bi osigurali adekvatne uslove na našim grobljima. Mnogo je problema, kako naslijeđenih tako i stečenih koje moramo popravljati”, izjavio je ovom prilikom ministar Bošnjak.

Kako je naveo Holjan, u Budžetu Kantona Sarajevo, osim ovih 700.000 KM, planirano je i 1.500.000 KM, dodatnih sredstava, od čega je 1.000.000 KM za izgradnju redovnih grobnih mjesta, a 500.000 KM za izgradnju Aleje veterana.

“Zahvaljujem se resornom ministarstvu i Vladi Kantona Sarajevo na odlučnosti u namjeri da pomognu i da rade na izgradnji javnih preduzeća, da svi zajedno radimo u interesu naših sugrađana, da osiguramo adekvatne uslove za ukop umrlih,” dodao je, između ostalog, Holjan.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia