online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Bogićević: Teško onome ko za života postane bivši čovjek

Počasni građanin Zenice, ugledni bosanskohercegovački političar Bogić Bogićević, u prigodnom govoru na današnjoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Zenice, svima se zahvalio na dobijenom priznanju i ukazanoj časti.

-Priznanja se, obično, nikada ne traže. Ali se rijetko kada odbijaju. Ja nisam, u svom životu, ništa radio zbog priznanja i nagrada. Čak, sve što sam radio, radio sam što sam mislio i mislim da je to ispravno. Često, ono što sam radio, nije nailazilo na odobravanje svih. Za neke nije bilo, čak, ni logično – istakao je Bogićević.

-Nažalost, živimo u takvo vrijeme! Ali, šta je alternativa?! Alternativa je da pogneš glavu pred strahom, da izgubiš svoje ljudsko JA, da izgubiš ljudsko dostojanstvo i da se otruješ mržnjom. Ako je izbor, između ovoga dvoga, onda sam uvijek za to da ostaneš uspravan, da misliš svojom glavom i imaš životni stav, bez obzira na cijenu koju plaćamo i koju ćemo platiti -istako je Bogićević.

-Jedino pravo, vrijedno, dugotrajno vrijedno zanimanje je biti- čovjek! Teško onome ko za života postane bivši čovjek!

I, zato, dragi moji, nalazimo se još pred jednim velikim iskušenjem, koje se zove- korona virus. Bez obzira na nadležnosti naših institucija, na naše lične mogućnosti, učinimo sve da pomognemo, prije svega, onima koji, više od godinu dana, iscrpljujuće rade u našem zdravstvu- kazao je Bogićević.

Radi se, podsjetio je, o globalnom problemu te upozorio da spašavajući živote, „osiguravamo razvoj države i društva“ te da „život ide dalje samo sa živim ljudima“.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia