online slots game malaysia
BiznisVijesti

Bjelak za Špicu: PD Butmiru se podvaljuju sumnjivi I lažni nalazi, studenti se nisu mogli zaraziti na našoj farmi

Armin Bjelak, izvršni direktor za pravne i finansijske poslove PD Butmir bio je gost Špice u vezi aktuelnih informacija o zarazi studentata Q groznicom, I kako su mediji prenijeli upravo sa ove farme.

Na početku je odmah rekao da se radi o zlonamjernoj hajci na PD Butmir, da nema potvrđenog i validnog nalaza o zarazi na farmi među grlima, te da studenti, ako su i zaraženi, nikako tu zarazu nisu mogli dobiti na tom mjestu.

Nažalost, neki mediji i portali objavljuju bombastične naslove, ne provjeravajući pri tome argumente, činjenice i dokaze, kazao je Bjelak.

Cijela hampa, koja se desila u protekla tri dana, je krenula od jednog nalaza sa Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, koji je u svom nalazu napisao da je kod jednog grla sa farme PD Butmir pronađen DNK uzročnik Q groznice.

Medjutim, vješto se pokušalo sakriti da taj nalaz, koji je urađen na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu, nije urađen akreditovanom metodom. To znači da nalaz nema nikavu vjerodostojnost niti pravnu osnovu. Naglasio je da ova metoda nije validna, u bilo kojem smislu.

-S obzirom na pisanje medija i dizanje prašine, PD Butmir je poduzeo mjere opreza i analizu majke tog grla, gdje je urađena analiza akreditovanom metodom, te je analiza pokazala da kod majke nema Q groznice, što stvara u jednu veliku sumnju, na nalaz koji je izdao Veterinarski fakultet.

-Mi smo u sistemu redovnih kontrola, mjesečne, polugodišnje, sedmične kontrole  veterinarskih inspekcija u skladu sa zakonom i nikada nisu ustanovili bilo kakav vid zaraze u PD Butmiru.

Ne ulazeći u to, da li su studentii uopste zaraženi, najbitnije je naglasiti da ukoliko su zaraženi, nema nikakvog dokaza da su se zarazili na farmi Butmir.

Oni čak od polovine decembra nemaju nastavu na PD Butmir, a to famozno grlo, na osnovu čega se špekuliše, ono nije bilo ni rođeno za vrijeme vršenja praktične nastave, zaključio je Bjelak.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia