online slots game malaysia
BiznisVijesti

BH Telecom donira milion KM za nabavku vakcina protiv koronavirusa

Kompanija BH Telecom donira milion KM za nabavku vakcina protiv koronavirusa.

Na današnjoj hitnoj sjednici, Uprava BH Telecoma je jednoglasno donijela odluku i uputila inicijativu  Nadzornom odboru kompanije da se zbog trenutne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, navedeni iznos za vakcine izdvoji iz ostvarene dobiti BH Telecoma.

– U trenucima pogoršane epidemiološke situacije kojoj svjedočimo, vakcine su trenutno od iznimne važnosti kako bismo se uspješno izborili s pandemijom – izjavio je generalni direktor kompanije Sedin Kahriman. 

Po njegovim riječima, daljnje aktivnosti u realizacije ove donacije će se koordinirati s Nadzornim odborom, Skupštinom Društva i predstavnicima Vlade Federacije BiH.

– Smatramo da je neophodno da se svi maksimalno angažujemo kako bismo pomogli građanima u Bosni i Hercegovini i zajedno lakše prevazišli trenutnu situaciju – kazao je također Kahriman. 

Ulaskom u drugu godinu borbe protiv koronavirusa, Bosna i Hercegovina bilježi povećan broj zaraženih, a kako ističu u stručnim zdravstvenim krugovima, vakcinacija je jedini način za zaustavljanje pandemije.

BH Telecom je i prošle godine, u prvim danima pandemije, hitno reagirao i donirao milion KM kantonalnim i općim bolnicama za nabavku potrebne medicinske opreme. Također je za skoro 5.000 učenika širom BiH omogućio besplatan pristup internetu i obezbijedio računarsku opremu, a sve svoje tehnološke kapacitete stavio na raspolaganje obrazovnim institucijama i poslovnim subjektima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia