Biznis

Besplatne savjetodavne usluge za mala i srednja preduzeća u okviru projekta ‘ENHANCE’

Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Energisom, prepoznala je izazove sa kojima se mala i srednja preduzeća iz sektora drvne, prehrambene i metalske industrije suočavaju u svijetu koje se stalno razvija.

– Kako dolazi do promjena, vaše poslovanje se mora brzo prilagoditi različitim silama koje bi mogle utjecati na njega – ističu iz Privredne komore FBiH.

Ekspertni tim koji je angažovan u okviru projekta “Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja-ENHANCE”, ispred Sarajevske regionalne razvojne agencije-SERDA će u narednom periodu biti na usluzi i vršiti pružanje besplatnih savjetodavnih usluga, koje uključuju pronalazak poslovnih partnera u EU, kao i plasiranje proizvoda i usluga na EU tržištu;.

Također savjetodavne usluge uključuju i informacije o dostupnim EU, regionalnim i domaćim fondovima i programima za mala i srednja preduzeća, izvoz proizvoda na EU tržište i informacije o važećim zakonima, standardima i regulativama, te inovacije, transferie tehnologija i znanja.

To znači da se već danas možete javiti na e-mail: podrska@enhance-msp.com, te time stupiti u kontakt sa angažovanim ekspertima sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju inovacija u inustrijskim procesima, koji će u narednom periodu vršiti posjetu i organizaciju sastanaka sa zainteresovanim MSP sa područja Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga – poručuju iz Privredne komore FBiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.