online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Begić: Zastupnicima koji ne prisustvuju sjednici smanjiti paušal za 99 posto

Etička komisija Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH predložila je donošenje novog Etičkog kodeksa za poslanike, koji će u formi nacrta biti razmatran u srijedu na narednoj sjednici Predstavničkog doma.

Kodeks reguliše ponašanje poslanika u javnom prostoru, na društvenim mrežama, prisustvo na sjednicama, a propisuje i sankcije za nepoštivanje etičkih mjera.

Svjedoci smo da su na nekoliko sjednica Predstavničkog doma pravljene pauze zbog nedostatka kvoruma.

– Zato je novim Etičkim kodeksom predviđeno da će Etička komisija umanjiti paušal poslanika i to za 99 posto ukoliko poslanik ne prisustvuje sjednici Predstavničkog doma, radnog tijela ili svojim odlaskom ugrozi kvorum za održavanje sjednice Predstavničkog doma ili radnog tijela – izjavila je Feni predsjednica Etičke komisije Samira Begić.

Također, novina je, kako kaže, da je predviđeno da u slučaju tri uzastopna nenajavljena ili neopravdana izostanka sa sjednice doma ili radnog tijela ili napuštanja sjednice prije završetka, poslaniku neće biti isplaćeno 99 posto od pripadajućeg paušala narednih šest mjeseci počevši od mjeseca u kojem je zabilježeno treće uzastopno izostajanje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia