online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Bećirović: Odbacimo monolog i svađe, afirmirajmo dijalog i saradnju

Novoimenovani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović izjavio je da političari u BiH ne smiju biti sebični i raditi samo za svoju popularnost i korist već da trebaju raditi interese osiromašenih i obespravljenih ljudi, javlja AA.

Bećirović se nakon polaganja zakletve i preuzimanja dužnosti člana Predsjedništva BiH zahvalio građanima BiH na ukazanom povjerenju, istakavši da osjeća veliku odgovornost prema ljudima i državi, ali i izuzetnu čast.

“Čuvajmo i jačajmo vrijednosti demokratskog društva i društvene solidarnosti, branimo slobodu i dostojanstvo svakog čovjeka, poštujmo i provedimo evropsku konvenciju o ljudskim pravima i slobodama, kao i odluke međunarodnih sudova, mijenjajmo ono to je loše, što ljude dijeli i diskriminira. Učinimo sve što je u našoj moći kako bi pomogli ljudima da bolje žive”, rekao je Bećirović.

Dodao je da je njegova vizija BiH demokratska, pravna i evropska država, zemlja u kojoj se slobodno razvijaju i poštuju različiti identiteti, etnički, vjerski, religijski, socijalni i drugi, ali i zgrađuje zajednički državni identitet BiH.

To je vizija slobodne, otvorene, multietničke, evropske, kreativne i za investicije privlačne države. Zajedno gradimo budućnost i jačajmo sigurnost BiH”, rekao je Bećirović.

Kako je kazao, njegova je ruka ispružena za saradnju prema svima koji žele dobro u ljudima u BiH.

“Istovremeno, biću odlučan u odbrani demokratske, pravne, evropske i multietničke države BiH. Ne postoji nijedan pravni, politički, moralni, historijski i civilizacijski osnov za osporavanje države BiH”, rekao je Bećirović, navodeći da je vrijeme da političari podvuku crtu i priznaju da su svađe i podjele put u siromaštvo i izolaciju.

Bećirović se osvrnuo i na euroatlanski put BiH, istakavši da su “strateški ciljevi punopravno članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u”.

Dodao je treba raditi zajedno na ispunjenju ugovornih obaveza BiH sa EU i da treba unaprijediti i uskladiti vanjsku politku BiH sa stajalištima EU.

“Danas iz Sarajeva upućujem posebnu poruku ljudima u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i cijelom regionu koja glasi: proglasimo zajedno 21. stoljeće epohom mira i razvoja i okrenimo se najboljoj mogućoj mogućoj ekonomskoj i drugim vidovima saradnje”, kazao je.

“Radimo u korist naše države, osmislimo politiku povratka svih naroda i građana u njihovu domovinu BiH. BiH mora biti kuća u kojoj stanuju pravna država demokratija i ljudska prava. Apatiju i pesimizam ostavimo prošlim vremenima. Vratimo pozitivnu energiju u naše društvo i budimo otvoreni za pozitivne promjene”, rekao je Bećirović i govor zaključio riječima:

“Radimo za našu zemlju i svakog dobronamjernog čovjeka. Odbacimo monolog i svađe, afirmirajmo dijalog i saradnju. Služimo ljudima u našoj zemlji. Svi smo mi sinovi i kćeri BiH. Neka vječno živi naša majka Bosna i Hercegovina. Država ravnopravnih naroda i građana. Država budućnosti”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia