online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Bečarević: Bilo kakav prijedlog povećanja cijene odvoza smeća trenutno nije prihvatljiv

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević saopćio je da „bilo kakav prijedlog povećanja cijene odvoza smeća nije prihvatljiv sve dok se ne napravi restrukturiranje kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, uključujući i preduzeće Rad“.

Bečarević u saopćenju za javnost podsjeća da je Vlada KS svojom odlukom formirala Neovisno stručno tijelo za utvrđivanje cijene usluge odvoza smeća i da je prvi prijedlog ovog tijela bio da se cijena odvoza smeća za fizička lica poveća za 75 posto.

– Kako ovo ministarstvo nije željelo učestvovati u daljnjim aktivnostima povodom povećanja cijene ove usluge, to su aktivnosti povodom korekcije cijena zaustavljene. Na prijedlog ovog ministarstva ponovno je Vlada KS formirala Neovisno stručno tijelo sa istim zadatkom i trenutni prijedlog je da se fizičkim licima cijena usluge odvoza smeća poveća za 45 posto, prosvjetnim ustanovama, bolnicama, domovima zdravlja za 40 posto, bankama, poštama, salonima, farmama, proizvodnji za 45 posto, ljetnim baštama za 50 posto… Taj materijal je završen i čeka na potpis predstavnike KJKP Rad d.o.o. koji ga ne žele potpisati iz razloga dodatnih analiza, a po mišljenju ovog ministarstva razlog je mali procenat povećanja cijene usluge odvoza smeća – dodaje se u saopćenju.

Bečarević naglašava da je prijedlog nove cijene završen, „ali da je Neovisno stručno tijelo  sada blokirano jer preduzeće Rad radi određene analize koje su trebale biti gotove nekad prije i sada su ih se sjetili, iako ovaj prijedlog povećanja cijene odvoza smeća od 45 posto ide njima u prilog.

– Ovo ministarstvo, na čijem čelu je isti ministar koji je odbio prijedlog povećanja od 75 posto, odbija i ovaj novi prijedlog i ne želi da ima išta sa istim, a sve dalje aktivnosti za bilo kakvo povećanje koje se budu odvijale nemaju podršku ovog odlazećeg ministra dok se ne napravi kompletna reorganizacija svih kantonalnih javnih komunalnih preduzeća i dok se ne utvrdi svaki iznos iz njihovih bilansa – naveo je Bečarević.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia