online slots game malaysia
Sarajevo

Bazen Dobrinja – Pogledajte najljepše fotografije do sada i saznajte od čega zavisi početak korištenja bazena

Prvi hemijski i bakteriološki nalazi vode bit će gotovi u subotu od čega zavisi početak korištenja vanjskog bazena, potvrdio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo – Semir Efendić.

U prvih mjesec dana (septembar) probnog rada korištenje bazena neće se naplaćivati, dok će do početka naredne sezone kupanja biti formiran cjenovnik koji će biti prilagođen najširim slojevima stanovništva – navedeno je.

Najvažniji podatak u vezi sa budućim korištenjem prelijepog bazena Dobrinja, objašnjava Efendić; jeste da će nakon izgradnje kotlovnice voda u samom bazenu moći da se dogrijava, što će obzirom na relativno kratko trajanje ljeta u Sarajevu, sezonu korištenja bazena na otvorenom produžiti za nekoliko mjeseci.

“Do sada je u izgradnju bazena Dobrinja uloženo 7,6 miliona KM od čega je Općina Novi Grad Sarajevo kroz svoje budžete osigurala 6 miliona KM, a Kanton Sarajevo 1,6 miliona KM. Poređenja radi, za bazen koji se počinje graditi u Mostaru Vlada FBiH već je osigurala 8 miliona KM. Mi nismo bili te sreće, ali se mnogo radujemo i mostarskom bazenu za našu prvakinju Lanu” – istaknuo je na svom zvaničnom Facebook profilu Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo.

Dodao je, također, da je bilo mnogo komentara da izgradnja bazena traje dugo, te naveo: “Slažemo se s tim komentarima, ali radi se o veoma skupom i kompleksnom objektu koji smo gradili u skladu sa mogućnostima našeg budžeta, bez kreditnog zaduživanja, vodeći računa da njegova izgradnja ne ugrozi realizaciju brojnih drugih projekata koji se finansiraju iz općinskog budžeta”.

U nastavku i fotografije preuzete sa Facebook profila načelnika Efendića:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia