online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaSarajevo

Bandić za Špicu: Niko nije iznad Ustava, pa ni visoki predstavnik

Gost Špice u programu TVSA je Moamer Bandić, zastupnik Stranke za BiH u Skupštini Kantona Sarajevo.

Je li moguće da će Vlada KS biti rekonstruisana, šta očekujete?

“Nemam konkretnu informaciju da bi trebalo da dođe do promjene…Sasvim je moguće i za očekivati da u narednom periodu zbog stavova Stranke za BiH i NES-a, koji su iskazani na državnom i federalnom nivou, imaju neke konotacije i u KS, kako u zakonodavnom organu, tako i u izvršnoj vlasti”.

Ako dođe do toga, da li idete u opoziciju ili se priklanjate poziciji?

“Naš stav je bio poznat i našim koalicionim partnerima. Na samom početku političkog dogovaranja nakon izbora smo bili stava da se treba promijeniti narativ koji je bio prisutan na političkoj sceni u Federaciji. Stav SBiH je koresponidrao sa prijedozima tadašnjih lidera Trojke… Naše programske aktivnosti koje su trebale da se realiziraju su trebale prije svega da se zasnivaju na jednom ustavnom modelu formiranja vlasti. Okolnost da nismo bili zadovoljni neprovođenjem volje 2018.godine, a što je bila obaveza tadašnje vlasti… Za nas nije bilo prihvatljivo postupanje po nekim odlukama koje imaju retrogradni karakter. Nisu bile prihvatljive jednokratne odluke. Nisu se zalagali za prava jednog konstituivnog naroda…”

Više na YouTube kanalu TVSA (cijelo gostovanje).

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bandić, zastupnik Stranke za BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, govorio je za TVSA o mogućnosti rekonstrukcije Vlade Kantona Sarajevo i njegovim […]

Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia