KulturaSarajevo

Avdić za Špicu: Za novu direktoricu SARTR-a predložena Maja Burazerović

Gost emisije Špica bio je ministar kulture i sporta KS, Samir Avdić, gdje je govorio o smjeni trenutnog direktora JU Sarajevski ratni teatar, Aleša Kurta.

Naime, pojavile su se polemike i negodovanja o ovoj smjeni, s obzirom na to da rukovodstvo SARTR-a tvrdi kako unatoč tome što je izvještaj bio pozitivan, odnosno što su ostvareni pozitivni rezultati u radu, Skupština KS ga nije usvojila. Iz tog razloga proširilo se i mišljenje kako je upravo ovo razrješenje politička smjena.

Ministar Avdić pojašnjava da kada Skupština KS ne usvoji izvještaj određenog preduzeća, tada dolazi do smjene upravljačkih struktura i odgovornih osoba, što se desilo i u ovom slučaju te da je riječ o standardnoj proceduri.

-Ovdje je vrlo važno sprovesti tu proceduru kako propisi nalažu, te iz tih razloga niko ne bi trebao to da shvata personalno ili kakva je već interpretacija bila u pitanju, pojašnjava ministar Avdić.

Iako je bilo govora o tome kako će na mjesto novog direktora SARTR-a biti imenovan Alban Ukaj, prijedlog VD Upravnog odbora je gospođa Maja Burazerović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.