online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Apel građanima da ne kupuju i ne upotrebljavaju pirotehnička sredstva

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo podsjeća pred nastupajuće praznike na rizike i opasnosti nabavke, prodaje i upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

Iz tog ministarstva, istovremeno, napominju da se takvim radnjama narušava javni red i mir, uznemiravaju građani, te da nisu isključena ni povređivanja, naročito osoba mlađe životne dobi.

– Onaj ko na javnom mjestu posjeduje, pali, ustupa, prodaje, kupuje ili nudi petarde i druga pirotehnička sredstva, bez odobrenja nadležnog organa, čini prekršaj propisan Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo – upozoravaju iz MUP-a KS.

Napominju, također, da se u slučaju činjenja spomenutih prekršaja mogu izreći novčane kazne za počinioce u iznosu od 300 do 900 KM, a za roditelje, odnosno, usvojitelje ili staratelje maloljetnih prekršilaca od 400 do 1.200 KM.

Da bi se ova štetna pojava preduprijedila i izbjegle neželjene posljedice, Uprava policije MUP-a KS je u vezi s tim, a putem nadležnih organizacionih jedinica poduzela planske aktivnosti preventivnog i represivnog karaktera, objavljeno je na službenoj stranici MUP-a KS.

S tim u vezi, iz MUP-a KS apeluju na građane da izbjegavaju kupovinu i korištenje petardi i pirotehničkih sredstava, kako ne bi time činili prekršaje. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia