online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH organizira obuku za vatrogasce iz cijele BiH

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH bit će domaćin četverodnevne obuke tokom koje će vatrogasci iz cijele BiH učiti kako strateški odgovoriti na šumske požare kroz interagencijsku i međunarodnu saradnju, a sve kako bi smanjili uticaj koji ovi veliki šumski požari imaju na lokalne zajednice.

U prošlosti, šumski požari bili su dovoljno malih razmjera da su ih šumari i lokalne zajednice suzbijali koristeći jednostavne instrumente bez velike potrebe za strategijom i planiranjem. Međutim, veliki, kompleksniji požari zahtijevaju primjenu drugačijih i naprednijih tehnika. U posljednje vrijeme, porasla je učestalost, veličina i intenzitet šumskih požara širom Istočne Evrope i Euroazije. Modeli klimatskih promjena pokazuju očekivanja da će se ovaj trend nastaviti kako promjene i novi uslovi utiču na zdravlje šuma, travnjaka i drugih područja. 

Tokom obuke, pet stručnjaka američke Šumarske službe podijelit će svoja znanja iz područja gašenja šumskih požara i upravljanja šumskim požarima. Govorit će, također, o ponašanju požara, taktikama na terenu, koordinaciji zračne i terenske podrške, te organiziranju integrirane komandne strukture.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia