online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Aleksandra Nikolić nova ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS

Skupština Kantona Sarajevo donijela je Odluku o potvrđivanju imenovanja Aleksandre Nikolić na funkciju ministrice za nauku, visokog obrazovanje i mladih Kantona Sarajevo.

Nakon što je u julu ove godine na ovu funkciju ostavku podnijela ministrica Melika Husić-Mehmedović, a koju je u septembru mjesecu prihvatila i Skupština KS, ova funkcija u Vladi Kantona Sarajevo ostala je upražnjena, saopćeno je.

U uvodnom izlaganju, premijer KS Edin Forto je istakao da su pred novom ministricom i resornim ministarstvom veliki izazovi i mnogo posla. Među njima su svakako donošenje novog zakona o visokom obrazovanju, obezbjeđenje većih sredstava za nauku, kao i nastavak procesa pravne integracije Univerziteta u Sarajevu.

Nikolić je rođena 1966. godine u Sarajevu, gdje je završila osnovnu i srednju školu.

Diplomirala je na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1988. godine s prosječnom ocjenom 9,1 zbog čega je i dobitnik nagrade za odlične rezultate studiranja “Hasan Brkić”.

Odmah nakon diplomiranja, upisuje postdiplomski studij kao stipendista Fonda za visoko obrazovanje. Nakon što je usljed agresije i rata prekinula ovaj studij, okončala ga je 1998. godine.

Doktorsku disertaciju odbranila je 2008. godine i time stekla naučni stepen doktora poljoprivrednih nauka.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia