online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Aggeler čestitao Bosni i Hercegovini na uspješnom uklanjanju kasetne municije: Nastavak saradnje Ministarstva civilnih poslova i OSCE-a

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Dubravka Bošnjak, sastala se danas u Sarajevu sa šefom Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju  (OSCE) u Bosni i Hercegovini, Brianom Aggelerom, kako bi razgovarali o projektima suradnje između Ministarstva civilnih poslova BiH i OSCE-a.

Sastanak je održan s ciljem daljnjeg jačanja partnerstva između dviju strana, a ministrica Bošnjak podsjetila je na iznimnu suradnju u sektoru obrazovanja, u kojem OSCE igra značajnu ulogu kao partner Bosne i Hercegovine.

Veleposlanik Aggeler čestitao je Ministarstvu civilnih poslova na uspješno završenom projektu uklanjanja kasetne municije, prepoznajući važnost ovog koraka za sigurnost građana i napredak zemlje. Naglasio je da deminiranje ostaje među prioritetima daljnje suradnje s OSCE-om.

Ministrica Bošnjak podsjetila je na značajne nadležnosti Centra za uklanjanje mina u BiH (BH MAC) i kazala da je u Programu rada Ministarstva civilnih poslova za narednu godinu donošenje novog Zakona o deminiranju. Najavljeni su i novi projekti u području deminiranja u kojima će sudjelovati OSCE, za koje je ministrica izrazila punu potporu.

Sastanak je bio prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, te za daljnje definiranje prioriteta i ciljeva suradnje između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i OSCE-a. Ministrica Dubravka Bošnjak i šef Misije OSCE-a u BiH, Brian Aggeler, izrazili su svoje zadovoljstvo dosadašnjim zajedničkim aktivnostima  i spremnost za daljnje napore u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, prije svega u oblastima obrazovanja i deminiranja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia