online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Adnan Šteta potpisao ugovor za nabavku 25 novih trolejbusa

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potpisao je Ugovor za nabavku 25 novih niskopodnih trolejbusa. Na međunarodnom tenderu koji je proveden u skladu sa pravilima Evropske banke za obnovu i razvoj – EBRD, izabrana je firma BKM Holding iz Bjelorusije.

Ukupna vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 14.014.914 EUR-a.

“Kao što smo i obećali početkom 2019. godine, u prvom dijelu našeg mandata, da ćemo uraditi sve da poboljšamo javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, posebno kroz nabavku ekološko prihvatljivih prijevoznih sredstava, dočekali smo dan da potpišemo ugovor za nabavku novih trolejbusa”, rekao je ministar Šteta. Prvi trolejbus bi trebao biti isporučen u decembru 2021. ili januaru 2022. godine, a kompletna isporuka svih vozila se očekuje do jula 2022. godine.

“Osim nabavke novih trolejbusa, idemo u proširenje trolejbuske mreže do Vogošće. Očekujemo da ćemo u ovoj godini raspisati tender, izabrati izvođača radova, i do 2022. godine završiti posao. Nakon toga ćemo nabaviti dodatnih 10 trolejbusa, kako bi imali ‘ vozni park’ od 35 vozila”, najavio je ministar Šteta. BKM Holding je jedan od vodećih proizvođača vozila za javni prevoz na električni pogon u Istočnoj Evropi. Kompanija, pored trolejbusa, proizvodi i električne autobuse i tramvaje.

Vozila ove kompanije se voze u gradovima kao što je Moskva, St. Petersburg, te u mnogim drugim gradovima iz zemalja bivšeg Sovjetskog saveza i Južne Amerike.

Trolejbusi će bit pod trogodišnjom garancijom što će obezbijediti veoma pouzdan rad ovih vozila, kako u garantnom, tako i postgarantnom periodu. Putničke stolice će biti ergonomske, od materijala koji zahtijevaju minimalno održavanje. Trolejbus će biti veoma ugodan za vožnju, jer će imati dobru amortizaciju i pravit će veoma malo buke kako u putničkom prostoru tako i vani.

 
0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia