SarajevoVijesti

Adilagić i Isović izabrani za zamjenike predsjedavajućeg, odrekli se plata

Općinsko vijeće Centar Sarajevo,u nastavku konstituirajuće sjednice kojom je predsjedavao Sejad Đozo razmatrala je samo jednu tačku, izbor zamjenika predsjedavajućeg Vijeća.

Jasmin Ademović je, u ime Komisije za izbor i imenovanja i mandatno imunitetska pitanja, informisao vijećnike da su navedenoj komisiji dostavljena dva prijedloga za zamjenika predsjedavajućeg i to Ira Adilagić (Naša stranka) i Benjamin Isović (SDP).

U obraćanju vijećnicima, prije izjašnjavanja, Adilagić i Isović su istakli da će svoj angažman, kao zamjenici predsjedavajućeg, obavljati isključivo na volonterskoj osnovi.

-Smatram da u vrijeme zdravstvene i ekonomske krize trebamo biti racionalni u trošenju novca građana i zbog toga želim krenuti od sebe, naglasio je Isović.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je podržao odluku Ire Adilagić i Benjamina Isovića da svoj angažman obavljaju volonterski.

– Vrlo je važno što su se kandidati za zamjenike predsjedavajućeg odrekli primanja. Po aktuelnim platnim razredima plata jednog zamjenika predsjedavajućeg iznosi 3600 maraka. Sa svim pripadajućim doprinosima i naknadama na godišnjem nivou za tri zamjenika predsjedavajućeg potrebno je 205 hiljada maraka, istakao je Mandić.

Nakon tajnog glasanja Adilagić i Isović su dobili potrebnu podršku vijećnika. Na ovoj sjednici svečanu izjavu je potpisao i preuzeo mandat vijećnika i Dragan Stevanović iz SDP, saopćeno je iz Općine Centar .

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.