online slots game malaysia
Sarajevo

Ademović o problemu postavke spomenika kralju Tvrtku I Kotromaniću: Ovo su političke opstrukcije

U emisiji Špica u programu TVSA gostovao je Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva.

O problemu postavke spomenika kralju Tvrtku I Kotromaniću

Već dva puta smo mijenjali lokaciju za ovaj izuzetno bitan spomenik i za grad Sarajevo i za Bosnu i Hercegovinu. Mislili smo da sa ovom trećom lokacijom zaista nećemo imati probleme i očigledno je da su ovo više političke opstrukcije, nego neke operativne. Zaista se nadam da ćemo u ovoj godini napokon i realizirati ovaj projekat“.

Čvrsto smo odlučili da više nećemo mijenjati lokaciju. Nadam se da će se uspostvom državne vlasti i članovi ove komisije izmijeniti, te da ćemo pokušati napraviti konsenzus i dobiti pozitivna mišljenja“.

23. sjednica Gradskog vijeća biće održana u srijedu, kakav je dnevni red?

“Jedna od najvažnijih aktivnosti je razmatranje novog Statuta grada Sarajeva. Posljednji put je donesen 2008. godine i tada je povod bio usklađivanje sa novim Zakonom o principima lokalne samouprave FBiH koji je donesen 2006. godine. U međuvremenu, posljednjih 15 godina donesen je niz novih zakona i propisa s kojima bi bilo potrebno uskladiti Statud grada Sarajeva“.

Prije pet godina doneseni su amandmani na Ustav KS, u kojima su, između ostalog, izmijenjene nadležnosti grada Sarajeva.

Šta je još planirano za 23. sjednicu gledajte na YouTube kanalu TVSA:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia