online slots game malaysia
Vijesti

Dnevnik TVSA/ Počinju obimni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Trnovu

Prema najavama iz resornog Kantonalnog ministarstva i preduzeća VIK slijede obimni radovi na roknstrukciji vodovodne mreže u općini Trnovo. No tokom ove godine  JKP Trnovo također je uz podršku općine izveli niz značajnih projekata kojima je osigurano vodosnabdjevanje ove lokalne zajednice te da se pritom višak vode može ustupiti VIK-u za vodosnabdjevanje Babinog dola.

Dirketor JKP Trnovo Duran Bandić kazao je kako nije bilo obilnih redukcija prije te da nijedan prekid nije trajao duže od 24 sata.

Od projekata koji su realizovani dirketor izdvaja rekonstrukciju vodovoda za naselje Kramari,zamjenu cijevi u Ostojićima te polaganje cjevovoda na dionici Trebečaj-Deseci.

OFF:Prema sporazumu višak vode koji ima komunalno preduzeće Trnovo ustupi će se preduzeću VIK.Tim će se smanjiti pumpanje vode sa Bačeva za podoručje Bjelašnice i Igmana.Za predstojeći period uprava VIK-a najavljuje da će biti obilježno velikim radovima na rekonstrukciji dotrajale mreže sredstvima iz kredita Evropske banke za obnovu I razvoj.

Prema planu rekonstrukcijom bi trebalo biti obuhvaćeno 40 ulica odnosno 36 km trase cjevovoda.Primarni cilj je smanjiti gubitke u vodovodnoj mreži u zonama rezervoara Skenderija i Bjelave.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia