online slots game malaysia
SportVijesti

Posljednji trzaji sankaškog sporta u BiH, Omanović u Špici vrlo emotivno o mogućnosti gašenja ovog sporta (video)

Senad Omanović, predsjednik sankaškog saveza Bosne i Hercegovine i selektor bh. reprezentacije bio je gost Špice te je govorio o ne tako dobrom stanju sankaškog sporta u BiH. Poslije 43 godine ovog sporta u Sarajevu, sport se skoro pa gasi.

“Novac je jedini problem. Ja sam jedini trener neke nacionalne selekcije, sedam olimpijada imam iza sebe i radim volonterski. Ja nikada dinara nisam primio za svoj posao, i neka nisam ne radim zbog toga.”– istakao je.

Omanović je kazao kako u posljednjih 29 godina nije došlo do boljih vremena, nažalost, taj problem sa finansiranjem se nastavlja. “Žao mi je što sportisti trpe, u autima spavamo, svaki trening se plaća na takmičenjima, a mi smo minimalno trenirali. “

“U ovoj sezoni planirali smo voziti samo Evropske trke, i to ne sve. Kanada, Amerika, Norveška, Latvija su predaleko, troškovi su ogromni. Mislili smo da učestvujemo samo na četiri trke Svjetskog kupa, Austriji i Njemačkoj.”– dodao je.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia