online slots game malaysia
SvijetVijesti

Oko 25 hiljada pripadnika Nacionalne garde osigurava predsjedničku inauguraciju

Federalni istražni biro (FBI) je već izvršio sigurnosne provjere svih naoružanih pripadnika Nacionalne garde raspoređene po Kapitolu i ulicama Washingtona, kako bi pomogli u osiguranju predsjedničke inauguracije u srijedu, tražeći bilo kakve potencijalne prijetnje iznutra, kazao je jedan od obrambenih zvaničnika.

Sada u gradu ima 21.500 pripadnika nacionalne garde koji su stigli iz svih 50 država i tri teritorije, a do srijede će pojačati broj na 25.000 u onome što garda naziva Operacijom kapitalni odgovor. Desetine kontrolnih punktova za vozila, kilometri zaštitne ograde i betonske barijere i naoružani pripadnici snaga sigurnosti daju Washingtonu izgled tvrđave.

Značajno prisustvo Garde zatražila je Tajna služba koja želi spriječiti ponavljanje nasilja koje je izvršila rulja pristalica predsjednika Donalda Trumpa u svom napadu na američki Kapitol prije dvije sedmice.

– Iako nemamo obavještajne podatke koji ukazuju na prijetnju, ne ostavljamo kamen neprevrnut na putu da osiguramo glavni grad – rekao je vršilac dužnosti ministra odbrane Chris Miller.

Sigurnosne prijatnje u vezi s inauguracijom u srijedu dovele su do stvaranja snaga Garde dva i po puta veće nego što se očekivalo prije pobune na Kapitolu, javlja ABC News.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia