online slots game malaysia
BiznisVijesti

Bešlić za Polis: Slika globalne ekonomije će se potpuno izmijeniti

Koliko je važna saradnja obrazovnog i poslovnog sektora, govoreno je u emisiji Polis. Profesorica Amila Pilav Velić na Ekonomskom fakultetu najavila je održavanje inovacijskog sajma, koji ima cilj da postane regionalni sajam inovacija.

Saša Bešlić, uspješni bankar u Švedskoj, jedan od najvažnijih profesionalaca iz oblasti održivih investicija i upravljanja kako u toj državi tako i širom svijeta istakao je važnost saradnje univerziteta i poslovnog svijeta. Ističe da, na primjeru Švedske vidimo koliko je saradnja sa univerzitetima važna, gdje se razvijaju vrlo profitabilne ideje.

-Nepostojeći investicijski fond za razvoj, koji definiše kapacitet BiH kao zemlje, ne samo za biznis, nego da bude samoodrživa, govori mnogo”, rekao je za Polis Saša Bešlić.

Bešlić je mišljenja da će se zbog pandemije i klimatskih promjena, digitalnog načina poslovanja, u narednih 10 godina potpuno promijeniti slika globalne ekonomije.


0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia