online slots game malaysia
SarajevoVijestiZanimljivosti

Besplatni obilasci grada za mališane općine Stari Grad

Sarajevo je grad neodoljivoga šarma. Kažu da je za Sarajevo potrebno nekoliko života da bismo upoznali sve njegove ljepote, bogatstva, mirise, zvuke, čarolije.

Udruženje Mali ambasadori nudi da na plemenit način upoznate bogatstvo i čari našega grada. 

Općina Stari Grad i načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić su prepoznali važnost edukacije najmlađih i u ovim za sve nas izazovnim vremenima pa su i ovoga puta omogućili mališanima s područja Općine Stari Grad da se prijave za besplatan obilazak našega grada.  

Dvosatni obilazak grada počinje ispred agencije Insider Sarajevo, u ulici Zelenih beretki 30 pa preko Latinske ćuprije obalom krećemo prema Inat kući, Vijećnici i Baščaršiji. Nakon priča o osnivanju grada i legendama o Vijećnici i Inat kući slijedi Kazandžiluk, gdje se posmatra kako kazandžije tvore jedinstvene proizvode i pokazuju svu kreativnost tradicije. Slijedi posjeta muzeju Brusa-bezistan, Morića hanu i Begovoj džamiji, u čijem haremu se slušaju priče o pratećim objektima uz prigodno iznenađenje. Po predahu, krećemo se Ferhadijom do Jevrejskoga muzeja, Katedrale Srca Isusova i Saborne pravoslavne crkve gdje putovanje kroz povijest grada završava.

Nakon duže pauze izazvane pandemijom COVID-19, obilasci će se realizovati tokom mjeseca augusta i to svakoga ponedjeljka, srijede i subote u 10:00 sati. S obzirom na trenutnu situaciju, broj mjesta je ograničen, a svoj termin možete rezervisati na broj telefona: + 387 33 53 43 53, na web stranici http://www.maliambasadori.com/

klikom na dugme “prijavi se”, nakon čega ćete dobiti ostale upute, ili lično u agenciji u ulici Zelenih beretki 30.

Pridržavajmo se zdravstvenih mjera izdatih od nadležnih organa. Maske za lice i gel za dezinfekciju su obavezan dio opreme za naš obilazak, saopćeno je iz Udruženja Mali ambasadori.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia