online slots game malaysia
KulturaVijesti

Završen drugi po redu specijalni program Narodnog pozorišta: “Kultura na ulice 2023”

Narodno pozorište Sarajevo s ponosom objavljuje da je i zvanično završeno drugo izdanje specijalnog programa „Kultura na ulice 2023!“.

U sklopu drugog po redu specijalnog programa „Kultura na ulice 2023!“ izvedeno je preko 30 programa – teatarskih, plesnih i muzičkih izvedbi, kao i likovnih izložbi, koju su stvarali umjetnici i umjetnice Narodnog pozorišta Sarajevo kao i nezavisne umjetničke skupine i pojedinci, a koji su obogatili turističku ponudu Kantona Sarajevo, te prezentovali grad Sarajevo kao jedan od regionalnih lidera u produciranju visoke umjetnosti.

Multimedijalne programe „Kultura na ulice 2023!“, a koji su se odvijali u periodu od juna do oktobra 2023, posjetilo je preko 20.000 građana i građanki sa područja Kantona Sarajevo, te veliki broj turista.

Narodno pozorište Sarajevo je potvrdilo koliko je važno njegovati status institucionalne kulture kao društveno angažiranog i osviještenog faktora zagovaranja načela jednakosti, ravnopravnosti i slobode koji se izražava i alternativnim komunikacijskim strategijama, zatim obraća najširem gledateljstvu.

Produkcije su se izvodile u svim općinama Kantona Sarajevo, a po prvi put balet i opera NPS gostovali su u Općini Ilijaš.

Poručili su građanima da će iduće godine, ponovo zajedno slaviti umjetnost na ulicama Sarajeva!

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia