online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH organizirali su ceremoniju proslave 1. decembra Dana Oružanih snaga BiH

Prije 15 godina osnovane su Oružane snage Bosne i Hercegovine i bila je to jedna od uspješnih reformi koje su provedene u BiH nakon rata kroz koji je prošla država devedesetih godina prošlog vijeka.

Donošenjem Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine, kao i Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, prije 15. godina započet je proces uspostavljanja profesionalnih i za različite vidove aktivnosti obučenih Oružanih snaga BiH.

Zbog pandemije koronavirusa i sprečavanja širenja virusa Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH organizirali su ceremoniju proslave 1. decembra Dana Oružanih snaga BiH uz ograničen broj prisutnih.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić te ministar odbrane BiH Sifet Podžić izvršili su postrojavanje počasnog voda uoči početka svečane ceremonije obilježavanja 15. godišnjice Oružanih snaga BiH.

Komšić je čestitao Oružanim snagama BiH i Ministarstvu odbrane BiH na ispunjenih više od 70 posto aktivnosti iz Programa reformi Bosne i Hercegovine, u otežanim okolnostima ne samo političkih, nego i onih koje su uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa.

Okupljenima se obratio i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Senad Mašović koji je podsjetio na dostignuća u odbrambenom sektoru države BiH u posljednjih 15 godina, obuci pripadnika Oružanih snaga i učešća u mirovnim misijama.

Okupljenima se obratio i ministar odbrane BiH Sifet Podžić koji je naglasio značaj ovog datuma, ali napomenuo da se u posljednjih 15 godina radi na reformi odbrane i pronalaze rješenja koja BiH vode na putu euroatlantskih integracija.

Ceremoniji je prisustvovao manji broj predstavnika vlasti u BiH i međunarodnih organizacija, kao i članova vojno-diplomatskog kora.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia