online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

12 zaključaka NSRS

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su danas ukupno 12 zaključaka, među kojima je i da predstavnici ovog entiteta mogu da prisustvuju sjednicama Parlamenta BiH, Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH.

Uslov je da “u svom odlučivanju uvažavaju stavove i mišljenje Narodne skupštine, Vlade i predsjednika RS”.

Nakon cjelodnevne posebne sjednice, zaključci su usvojeni glasovima svih 50 prisutnih zastupnika, a predložili su ih zastupnički klubovi koji čine vladajuću skupštinsku većinu.

Među zaključcima je i da Narodna skupština RS traži od predstavnika RS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH da predlože zakon o zabrani zloupotrebe pojma genocid.

– Narodna skupština traži od Vlade RS da u parlamentarnu proceduru uputi zakon o finansiranju nevladinih organizacija. Narodna skupština podržava što skorije usvajanje i stupanje na snagu zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu – neki su od usvojenih zaključaka.

Nadalje, NSRS konstatuje da nisu prestali razlozi zbog kojih su usvojili zaključke na 20. posebnoj sjednici održanoj u julu ove godine.

Konstatuje se da su se predstavnici iz RS u institucijama BiH ponašali u skladu sa pomenutim zaključcima, a kada je izglasano da nema učešća u radu i glasanju u državnim institucijama do rješavanje pitanja nametnutih izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH o zabrani negiranja genocida.

U večeras usvojenim zaključcima se izmešu ostalog traži  osnivanje radnog tijela za borbu protiv korupcije na čijem čelu bi bio neko iz opozicije iz RS-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia